Alla dessa döda ögon

Jolin Slotte (text) och Pauliina Pesonen (bild)

Jolin Slotte och Pauliina Pesonen är födda samma år, 1977, och uppvuxna i Karleby. De har samarbetat tvärkonstnärligt sedan 2014 med projektet Sublima tolkningar, och nu ger de ut sin första bok tillsammans. Poesikonstboken Alla dessa döda ögon – Kaikki nämä kuolleet silmät är en stark skildring av det som kan ske när rädslan tar makten. Det skarpsynta bildspråket i kombination med de skoningslösa texterna bildar en helhet som fångar läsaren på både svenska och finska.

Alla dessa döda ögon – Kaikki nämä kuolleet silmät har utnämnts till Den snyggaste boken i Svenskfinland 2018. Utnämningen skedde på Helsingfors bokmässa den 28 oktober.

ISBN 978-952-68381-7-5 / inbunden / 86 s. / cirkapris 27 € / augusti 2018

Recensioner

När man har läst dikterna i anslutning till bilderna är det svårt att föreställa sig dem separat för sig. Här är det helhetsintrycket som är avgörande och det är ett konststycke av Slotte och Pesonen att ha kunnat åstadkomma en så mångsidig och imponerande helhet.
Topi Lappalainen, Västra Nyland

Nu är det sällan jag läser den här typen av litteratur men både text och bild väcker obehag på ett sätt jag tycker om. Faktum är att jag gillar ”Alla dessa döda ögon” på samma sätt som jag kan gilla en tavla eller en låt – utan att riktigt kunna sätta fingret på vad jag tilltalas av.
Sandra Högström, LitteraturMagazinet

Läs hela recensionen här.

Beställ
Fält markerade med en * är obligatoriska.

Önskar du en dedikation av författaren i din bok? Vänligen fyll i här.

Summa: 27 €

Porto ingår inom Finland. Faktura följer med boken.

Kontakta jolin@marginalrf.fi vid beställning av fler än ett exemplar eller ifall boken ska levereras utanför Finland.