Fyra döttrar

Jag hade fyra döttrar.
Anne är den enda som är kvar.

En äldre kvinna skriver anteckningar, som hon omsorgsfullt gömmer i en skrivbordslåda. Ibland kommer hennes vuxna dotter och hälsar på.

I romanen Fyra döttrar berättar Ann-Sofi Carlsson om en kvinna som ser tillbaka på sitt liv. Det är en våldsam uppgörelse med modersmyten, där minnets bedräglighet spelar en framträdande roll.

ISBN 978-952-69076-6-6, cirkapris 23 €

Beställ


Recensioner

Det som gör den här berättelsen särskilt stark är att Carlsson använder sig av jag-berättarperspektiv. Intrigen kommer mycket nära en som läsare.
Barbara Strand-Blomström, Dagens bok


Vad minns vi av våra liv? Vems historia är sann?
Yvonne Granqvist Scoultz, Österbottens tidning

”Så småningom blir vår egen historia det viktigaste, kanske rent av det enda vi har. /…/ Ann-Sofi Carlssons ’Fyra döttrar’ är en roman om behovet att berätta, att skriva sin egen historia efter att hela sitt liv befunnit sig i denna historias våld.”
Daniel Wickström, Vasabladet

Det mest centrala är moderskapet. Carlsson tar med läsaren in i gömda rum och mörka vrår dit man oftast inte går, eller som man inte pratar om. Det är rum där kvinnor inte blir naturligt självuppoffrande och heliga så fort de går från kvinna till mor.
Malin Öhman, Hufvudstadsbladet

Det här är en verkligt välskriven roman.
Johanna Karlsson, Horisont

Carlsson skriver vackert, berättar brutalt och serverar ingenting på silverfat. /…/ För mig gav läsningen av Fyra döttrar en upplevelse jag inte haft med andra romaner.
Sofie Adolfsson, Nya Argus