Labyrinten

I novellsamlingen Labyrinten av Ann-Sofi Carlsson möter vi människor, unga och gamla, som står inför en förändring. En graviditet, sjukdom i familjen, en efterlängtad semester eller en fuktskada i huset gör att saker ställs på sin spets.

Ibland ställs längtan efter frihet mot en känsla av att inte lyckas bryta sig loss. Eller av att gå vilse.

ISBN 978-952-69076-1-1 / häftad / 104 s. / cirkapris 23 € / september 2019

Beställ
Recensioner
En novell ska bjuda på överraskningar, kullerbyttor och tankesprång – och det gör också flera av texterna i Labyrinten, även om samlingen som helhet är något ojämn. När Ann-Sofi Carlsson är som bäst lyckas hon med små medel skapa bråddjup i texten som kan ge läsaren svindel.

Marit Lindqvist, Svenska Yle Läs hela recensionen här.
Det är likväl genom de träffsäkra nedslagen och skildringar av vardagsverkligheten som Ann-Sofi Carlsson verkligen kommer till sin fulla rätt. Där träder hon fram som en fullfjädrad och fullgången författare som bör benämnas med stort F i Författare. Ja, Ann-Sofi Carlsson är Författare! Och det är få bland alla som skriver böcker som kan ståta med det.

Crister Enander, Vasabladet
Ann-Sofi Carlsson leker här med olika rums- och tidsperspektiv. Det verkliga och fantasin flyter ihop, eller, verklighetens olika lager flyter ihop, på ett ovanligt och ögonöppnande sätt./…/Ann-Sofi Carlsson skriver med säker hand. Hon ger mig inspiration att skriva själv, och det kan väl sägas vara ett gott betyg för denna välskrivna novellsamling.

Janet Wallsten, Österbottens tidning
Så som fjärilar glimtar till i sin florstunna flykt och skönhet gör författaren detsamma i många av sina glimrande formuleringar.

Rebecka Paulson, Horisont
Bränner till ordentligt gör det också när Carlsson i ”Älgflugorna” beskriver ett förhållande där den ena parten är dödligt sjuk. /…/ Här används novellsamlingens symbol för rädsla, oro och obehag, insekter, på ett subtilt sätt, vilket gör att man som läsare hela tiden är på helspänn.

Christa Lundström, Hufvudstadsbladet
Ann-Sofi Carlsson skriver drivet och i varje novell kastas man in i ett helt nytt livsuniversum.

Barbara Strand-Blomström, Dagens bok

Läs hela recensionen här.
Om man gjorde ett urval av de bästa finlandssvenska novellerna från 2000-talet /…/ skulle säkert en av Ann-Sofi Carlssons platsa.

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser
Novellen ”Kråkblicken” om fasetterna av en testosteronstinn killes frälsning på ett konfirmationsläger reser sig ur den fanérbruna helheten. Den tar läsaren på säng i våldsamt skickliga kast mellan sympati och antipati.

Freja Rudels, Ny tid