Nu spränger vi taket

Flickgänget på 1980-talet, de permanentade håren, tonårsfyllorna. The Final Countdown och en längtan bort från den österbottniska småstaden. Allt minns Marre trettio år senare, när Vonne, vännen som aldrig svek, blir allvarligt sjuk. I Christel Sundqvists fjärde roman, Nu spränger vi taket, skildras en innerlig vänskap som bär också när den ena måste lära sig dö och den andra fortsätta att leva.

Nu spränger vi taket är en fristående systerbok till romanen Vonne och Marie som utkom på Schildts & Söderströms 2016. Det är en berättelse om djup vänskap, men också om isande ensamhet.

ISBN 978-952-68381-8-2 / inbunden / 204 s. / cirkapris 25 € / september 2018

Recensioner

“Nu spränger vi taket” är en kraftfull och rörande beskrivning av en innerlig vänskap som snart kommer att brytas /…/ Med välavvägd exakthet och ytterst gripande gestaltar Christel Sundqvist den andra av de två avgörande livshändelserna, den som avslutar livet och allt som hunnit hända sedan någon föddes.
Sofie Stara, Österbottens Tidning

 

Det är imponerande hur Sundqvist klarat av att skildra en relation i ett radikalt ojämlikt utgångsläge – en av dem ska leva, en av dem ska dö – utan att hemfalla till idealiserande eller överdriven sentimentalitet.
Istället tecknas ett porträtt av en vänskap som är både vacker och knölig, stärkande och beroendeframkallande. Ofta livräddande, ibland destruktiv och svikande, men levande i alla sina dimensioner. /…/ Något i Sundqvists oförskönande blick gör att jag fascineras av personerna även om jag också irriterar mig på flera sidor hos dem – t.ex. deras trånande efter trista män. Men grejen är att de inte känns uttänkta för att vara “intressanta” karaktärer, utan de känns framskrivna som angelägna porträtt av väldigt vanliga människor – och just det skulle jag kalla ett kännetecken för god romankonst.
Ylva Perera, Svenska Yle

 

Beställ
Fält markerade med en * är obligatoriska.

Önskar du en dedikation av författaren i din bok? Vänligen fyll i här.

Summa: 25 €

Porto ingår inom Finland. Faktura följer med boken.

Kontakta christel@marginalrf.fi vid beställning av fler än ett exemplar eller ifall boken ska levereras utanför Finland.